Over

Rob Land open jeugd tennistoernooi 2015 183kidsRob Land open jeugd tennistoernooi 2015 177

Een klein stukje geschiedenis voor wat betreft mijn eigen tennisverleden, op mijn 5e had ik voor het eerst een tennisracket in de hand en ben ik gaan tennissen bij LTC Goirle alwaar ik vanaf toen elke dag op de baan te vinden was en steeds meer begon te trainen. Vervolgens nog intensiever gaan spelen bij Pellikaan Goirle waar je fantastische trainingsfaciliteiten had. Mijn meest invloedrijke leraren van destijds waren Henk van Hulst, Fred Hemmes, Guido Hornman en Henk Wolfs. Vanaf mijn 12e tm 18e jaar vele toernooien, Brabantse en Nederlandse kampioenschappen gespeeld en op mijn 18e door bemiddeling van Paul Haarhuis en Remko Jansen vertrokken naar Armstrong State College in Savannah, Georgia (VS) om daar middels een scholarship mijn niveau nog verder op te krikken. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een geweldige ervaring was waar ik niet alleen vorderingen maakte op tennistechnisch nivo maar tevens op het gebied van persoonlijke ontwikkeling een flinke spurt beleefde.

Na terugkomst nog een aantal jaren toernooien en competities gespeeld en destijds ook begonnen met het geven van trainingen aan jeugd en volwassenen wat ik een tijdlang full time heb gedaan. Daarna ben ik commerciële functies gaan vervullen die nauw aansloten bij mijn gevolgde studies Internationale Marketing (Hogeschool Enschede) en Economie (KUB). In die hoedanigheid heb ik diverse sales functies bekleed, van vertegenwoordiger in bedrijfskleding tot Export Manager in kunstgrassportvelden. Tevens heb ik samen met een vriend destijds een bedrijf opgericht inzake digitale camerabeveiliging waar we indertijd als pioniers de markt mee betraden.

Tennis is van jongs af aan mijn passie gebleven en zal dat ongetwijfeld altijd blijven, regelmatig speel ik nog competities en toernooien (zowel enkel als dubbel niveau 3). Mijn doelstellingen als trainer zijn immer een mix van techniek, tactiek en niet te vergeten spelplezier. Natuurlijk zal afhankelijk van de leeftijd, groepen, motieven en verwachtingen het accent steeds variëren. Zo is het van groot belang dat de juiste slagen worden aangeleerd waar het spel verder mee kan worden uitgebouwd. Maar er dient individueel te worden bekeken wat de meest passende technische onderdelen voor die persoon zijn. Daarmee wil ik zeggen dat niet IEDEREEN volgens een identieke beweging de bal hoeft te slaan, persoonlijke capaciteiten en doelstellingen zijn daarin een belangrijke factor. Naast het technische gedeelte is er natuurlijk ook aandacht voor het tactisch aspect om het spelletje nog beter te kunnen ‘lezen’, begrijpen en uit te voeren.

Ik zou mezelf willen omschrijven als gemotiveerd, ambitieus, enthousiast en voorzien van een gezonde dosis humor. Op de baan wil ik het maximale eruit halen en vertrouw altijd op een positieve toewijding van de leerlingen.

Ik hoop je snel op de tennisbaan te mogen begroeten!

Bob Bergmans

Rob Land open jeugd tennistoernooi 2015 149